Min baggrund

Jeg er uddannet pædagog. Gennem 20 år har jeg arbejdet som børnehaveklasseleder og som pædagog på et aflastningstilbud for børn og unge med udviklingsforstyrrelser. Desuden er jeg uddannet kostvejleder og har specialiseret mig i kostens betydning for hjerne og nervesystem.


Dette med særligt fokus på børn, unge eller voksne som dagligt oplever mental uro, hyperaktivitet, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, aggressivitet mm.

I mit arbejde har jeg mødt børn og deres forældre som udfordres af disse symptomer. Jeg har været med til at søge hjælp til børnene – typisk gennem kommunernes PPR system. Der er blevet tilbudt god og nødvendig hjælp fra bl.a. psykolog, ergoterapeut, talepædagog, pædagogiske handleplaner, personlig støtte til barnet samt samtaler med familierne.

Som kostvejleder har det samtidig undret mig, at barnets kost sjældent ser ud til at være et fokuspunkt i denne indsats.


Det er mit håb, at vi – mens vi venter på en sammenfattende rapport på området – skrider til handling og informerer om de videnskabelige studier samt praksiserfaring, der findes om ”hjernevenlig mad”. Børn, unge, voksne, familier får dermed mulighed for hjælp til mere ro og overskud gennem kostændringer. Hvis vi passivt venter på den endelige videnskabelige evidens, er det min bekymring, at vi spilder tid og muligheder på mange menneskers vegne.